[MarkLogic Dev General] CQ Versioning and Bugginess

Shannon Shiflett sss4r at virginia.edu
Wed Jun 27 11:54:30 PDT 2007


fyi: & while we're on the subject, this is what the buffer pane looks  
like in Safari 3 on OSX using cq 3.2 -- was fine in previous version.


On Jun 27, 2007, at 2:49 PM, Engelke, John wrote:

> Hello,
>
>
>
> Since it is not recommended to run a newer CQ with an older server,  
> i.e. CQ 3.2.2 with ML Server version 3.1-5, I use CQ 2.2.0 with ML  
> Server 3.1-5 whenever I run into weirdness. (Found at http:// 
> xqzone.marklogic.com/svn/cq/trunk/README.txt and implied by http:// 
> xqzone.marklogic.com/svn/cq/releases/ .)
>
>
>
> Question: Out of curiosity, is there a way -- without looking at  
> source -- to know exactly which version of CQ is running? Does ML  
> release point builds of CQ?
>
>
>
> Bugginess: Has anyone experienced problems importing namespaces  
> into CQ 3.1.0 – I have never been able to do this, and I believe  
> it is a bug. Here is some sample code and here is an error. This  
> works fine in CQ 2.2 but not at all in CQ 3.1.0 on my Windows box.
>
>
>
> Example Code:
>
>
>
> import module namespace  
> dd='com.edmunds.theApplication.theModelContainer.theModel' at '/com/ 
> edmunds/theApplication/theModelContainer/theModel.xqy'
>
>
>
> dd:get-myValue();
>
>
>
> Returns something like this:
>
>
>
> ERROR: eval-in multimedia at file:./C:\dev\perforce\SomePath\xqyRoot 
> \someDir
>
> SVC-FILOPN: File open error: open './C:\dev\perforce\SomePath 
> \xqyRoot\SomeDir\com\edmunds\theApplication\theModelContainer 
> \theModel.xqy': Invalid argument
>
> Stack trace:
>
> line 1:
>
> 1: import module namespace  
> dd='com.edmunds.theApplication.theModelContainer.theModel' at '/com/ 
> edmunds/theApplication/theModelContainer/theModel.xqy'
> 2:
> 3: dd:get-myValue();
>
>
>
> The function works fine in inline code and in CQ 2.2.0. Frankly, I  
> think there is some path issue with CQ 3.1.0 on Windows boxes (and  
> no I haven’t yet checked this on a Unix box). Please note that I  
> obfuscated some of the path names above for security reasons but  
> they are all consistent.
>
>
>
> Any advice, knowledge and/or assistance in resolving this irritant  
> would be greatly appreciated.
>
>
>
> Regards,
>
>
>
> John Engelke
>
>
>
>
>
> _______________________________________________
> General mailing list
> General at developer.marklogic.com
> http://xqzone.com/mailman/listinfo/general

-------------- next part --------------
Skipped content of type multipart/related


More information about the General mailing list