[MarkLogic Dev General] Corona Questions

Geert Josten geert.josten at dayon.nl
Thu Mar 22 23:36:39 PDT 2012


Hi Randy,



The reason I asked is because you aren’t getting back results. That sounds
either that there really aren’t any docs containing the word ‘cat’ (less
likely I thought), or you are running against an empty database. Did you
double check? You could also run a test query in Query Console (or CQ if
you are using ML 4) to make sure, with something like:



cts:search(collection(), ‘cat’)



(and selecting the correct database in the console of course..)



Kind regards,

Geert



*Van:* general-bounces at developer.marklogic.com [mailto:
general-bounces at developer.marklogic.com] *Namens *Randy Smith
*Verzonden:* donderdag 22 maart 2012 22:38
*Aan:* MarkLogic Developer Discussion
*Onderwerp:* Re: [MarkLogic Dev General] Corona Questions



Geert,
Eric is correct, I point it to the top-songs database we used in class. My
app we did in class works against the same database so it should be ok. You
said something about the config of Corona. I have not touched that. Is that
a place to look for issues?
Randy

On 3/22/2012 4:18 PM, Geert Josten wrote:

Hi Randy,



Are you sure corona is running against the correct documents database? Your
rest call works just fine with me, returning proper results..



Kind regards,

Geert



*Van:* general-bounces at developer.marklogic.com [mailto:
general-bounces at developer.marklogic.com] *Namens *Randy Smith
*Verzonden:* donderdag 22 maart 2012 22:01
*Aan:* MarkLogic Developer Discussion
*Onderwerp:* Re: [MarkLogic Dev General] Corona Questions



Geert,
I'm running the latest copy (a few days old).

 I just found that when I do
http//myhost:8011/search?stringQuery=cat&outputFormat=xml I now get
back an xml file in the search results format  indicated in the
documentation. That has got to be a good sign!!! :-) The only problem is
that the "results" tag is empty. The meta tag also comes back but has all
zeros.
This is the xml file as it comes back in the browser:
*
<corona:response>
    <corona:meta>
        <corona:start>0</corona:start>
        <corona:end>0</corona:end>
        <corona:total>0</corona:total>*
*        <corona:executionTime>0S</corona:executionTime>*
*    </corona:meta>
    <corona:results/>
</corona:response>*

Note that the executionTime comes back with something like .01 if I leave
off the "outputFormat=xml. So, that works if it thinks it is JSON.

Hope this offers some clues!
Thanks for the help!
Randy
On 3/22/2012 3:23 PM, Geert Josten wrote:

Hi Randy,



A 404 likely means the endpoints config is wonky. Are you running latest
copy from git? The 500 indicates something goes wrong internally. Can you
tell what response you are getting exactly? In case of a 500, there should
be more details in the response body.



Kind regards,

Geert



*Van:* general-bounces at developer.marklogic.com [mailto:
general-bounces at developer.marklogic.com] *Namens *Randy Smith
*Verzonden:* donderdag 22 maart 2012 20:17
*Aan:* General MarkLogic Developer Discussion
*Onderwerp:* [MarkLogic Dev General] Corona Questions



All,
Trying to come up to speed with the Alpha version of Corona. i.e. the REST
connection to MarkLogic.
*BTW this is what I really need so thanks to the developer group!*

I want to use it with a .NET app, i.e. send http queries, requests, etc and
use the MarkLogic results in the .NET app.
Firs,t this is my view of how Corona works which may not be correct:
    - Http app server receives the REST message based on documentation
rules i.e. server http address; service name; options etc... for the
particular service.
    - Uses the library of apps to query or do whatever to the MarkLogic db
it points to.
     - Packages the results and returns the results via Http to fulfill the
request.

History of what I've done:
1. I've got Corona installed according to the instructions (I hope :-) ).
2. Ran the test/index.html test suite.
    - A lot of the tests run ok. Some do not. Not sure if this is because
it is Alpha code or my error.
3. Pointed the http app server to the top-songs database we used in class
as a test.
4. Note that the "setup" process added several Element Range Index to the
database, i.e. rangeEl, fromPersonal, rangeKey, both string and
decimal.*Is this normal?
*
5. Almost everything I've tried from the .NET app or just adding the http
call in a browser gives a 404 or 500 error.
    - For example:

http//myhost:8011/kvquery?element=artist&value=Michael%20Jackson&contentType=xml

        http//myhost:8011/search?stringQuery=cat


http//myhost:8011/store?uri=/songs/Air-Supply+The-One-That-You-Love.xml&contentType=xml


Any ideas on where to look to get Corona to begin to talk back to me?
Thanks,
Randy





_______________________________________________

General mailing list

General at developer.marklogic.com

http://developer.marklogic.com/mailman/listinfo/general





_______________________________________________

General mailing list

General at developer.marklogic.com

http://developer.marklogic.com/mailman/listinfo/general
-------------- next part --------------
An HTML attachment was scrubbed...
URL: http://developer.marklogic.com/pipermail/general/attachments/20120323/60de8e09/attachment-0001.html 


More information about the General mailing list